img

Maria Spînu despre colaborarea cu Gheorghe Luca

Este pentru prima dată când îmi aștern pe hârtie câteva gânduri legate de drumul pe care l-am ales, câteva gânduri legate de cântecul popular. Cred cu tărie că nimic nu este întâmplător, cred cu tărie că fiecare dintre noi avem creionat, încă de la naștere, un Destin. Nu-l știm, nu-l intuim, nici măcar nu ni-l putem imagina.  Este pentru prima dată când îmi aștern pe hârtie câteva gânduri legate de drumul pe care l-am ales, câteva gânduri legate de cântecul popular. Cred cu tărie că nimic nu este întâmplător, cred cu tărie că fiecare dintre noi avem creionat, încă de la naștere, un Destin. Nu-l știm, nu-l intuim, nici măcar nu ni-l putem imagina. 
Cred, însă, că fiecare suntem lăsați pe lumea asta cu niște calități, fiecare avem în definirea ființei noastre câteva trăsături specifice fiecărui individ. Nu suntem învățați să ni le descoperim, să le cultivăm și să mergem pe ceea ce avem nativ. De aceea, în tot ceea ce am făcut eu, a fost greu. A fost greu să înțeleg, a fost greu să caut, să greșesc, a fost greu să o iau mereu de la capăt.
Nu cred în întâmplător. Totul face parte din drumul lung al vieții, al Destinului, a ceea ce și-a propus să facă Dumnezeu cu fiecare dintre noi. Așa că, nu cred că întâlnirea și reîntâlnirea cu bunul meu prieten, cântecul popular, a fost o întâmplare. L-am ocolit, l-am ignorat, dar l-am păstrat mereu în suflet. Trebuia să iasă la iveală, trebuia să găsesc o modalitate să îmi răcoresc sufletul, să-mi povestesc întâmplările, necazurile și împlinirile.
Dumnezeu a fost bun cu mine, mi-a dat mult, m-a lăsat să încerc, să câștig și să pierd. Mi-am asumat fiecare lucru făcut. M-am bucurat de realizări și am lăcrimat la necaz. Întâlnirea cu Gheorghe Luca face și ea parte din firul vieții, al Destinului. O întâlnire, la început timidă, plină de întrebări, curiozități, poate chiar neîncredere. Am plecat în colaborarea cu Gheorghe cu sufletul strâns, nu știam ce mă așteaptă, nu-l cunoșteam ca om. Tot ceea ce știam despre el aflasem din cântecele lui. Am ascultat aproape toate melodiile pe care le-am găsit, i-am ascultat glasul, liniile melodice, textele. Mi-am dat seama că este un om extrem de talentat, un om cu suflet, un om ,,tăvălit” de viață. Am reușit să-i descopăr sufletul, am reușit să-i înțeleg trăirile. Este un om valoros, un om talentat, un om cu suflet mare.
Colaborarea mea cu Gheorghe , pentru că așa îmi place să-i spun, cred ca este benefică pentru amândoi. Fiecare am descoperit unul în celălalt ceva de care aveam nevoie. Eu aveam nevoie de încredere, de certitudine, de un om care să poată să deschidă niște uși. Iar eu, cu siguranță, am reușit să-i reaprind în suflet acea flacără care ardea mocnită, acea flacără care nu este alta decât dorința de a face în continuare ceva pentru cântec, dorința de a reuși, dorința de a ieși din anonimat. Nu este o colaborare ușora. Eu sunt o fire tranșantă, meticuloasă, sunt un om care mereu încearcă să ințeleagă, un om care pune mereu întrebari, un om curios. Mă lovesc însă de încăpățânarea lui Gheorghe. Doamne, este atat de incapatanat incat uneori, dupa săptămâni întregi în care încerc să-l conving că ceva nu-i bine, vine și rezultatul. Si stiți care este acesta? Un mare ,, NU”. Dar nu-i nimic, o luăm de la capăt. E bucătăria noastră. E frumos. Totul este pus în slujba cântecului. Realizările sunt pe măsură, și cred că am realizat mult. Am făcut împreună aproape 50 de cântece, am cântat la nunți, botezuri și multe spectacole. Mulțumesc domnului Gheorghe Luca pentru toată implicarea de care a dat dovadă în acești aproape trei ani de colaborare. Acestea sunt câteva din gândurile mele, câteva din trăirile sufletului meu. Cântecul este dragostea vieții mele. Doar cu ajutorul lui mă pot bucura, pot plânge și pot privi în viitor nestingherită de nimeni.
Cu mult drag, Maria Spînu.
+1
Send

Articole similare

Comentarii (0)

Adăugați un comentariu