Despre mine


Iată, veni vremea să mă prezint

Văzui lumina zilei într-un sfârșit de Martie – pe 27 – și un început de primăvară încărcat cu multă, multă zăpadă. Și, să mă explic:
Sunt născut pe 27 martie dar, fiind o iarnă foarte grea, nu a fost posibil a se ajunge în comuna pentru a-mi „reclama” sosirea pe lume și pentru a-mi înregistra începutul de viață, fapt pentru care am fost înregistrat cu data de 03 Aprilie, conform datelor din actul meu de „înființare”. Astfel, îmi începui viata, lângă mama mea scumpă și dragă, crescui la pieptul ei, simții fiecare lacrimă ce se scurgea peste obraji mei, în acel minunat și frumos leagăn împodobit cu flori, în care mama mă purta mereu pe unde mergea, la munca câmpului sau cu cele câteva animale pe care mama le scotea la pășunat, lucru pe care mai târziu îl făcui și eu.

Avusei o copilărie, ce nu s-a prea numit copilărie, conjuncturală vremurilor de atunci, dar și situației mele subiective. În ciuda tuturor impedimentelor din a mea copilărie, luai exact ce-mi fu mai drag, CÂNTECUL POPULAR, pe care, pentru prima dată, l-am auzit din gurița mamei mele care îmi cânta mereu atunci când plângeam sau când era timpul să dorm. Dar, în paralel cu cântecul mamei mele, care cânta foarte frumos și sunt convins că de la ea moștenesc acest frumos har, dar nu înainte de a mi-l da Dumnezeu, ascultam și cântecele Mariei Lătărețu pe care tot mama mi le cânta așa frumos și, ușor, ușor, începui a le învața și eu.

Așadar, eu cânt de când mă știu și pentru asta mulțumesc, încă o dată, măicuței mele că a avut grija să îmi dea cântecul așa cum a trebuit. Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru-că m-a înzestrat cu harul de a iubi frumosul și cântecul popular, de care nu o să mă dezic niciodată.

Deci, acel leagăn împodobit cu flori, în care eu mi-am petrecut primele luni de viață, fetele care mă purtau în brațe și îmi cântau ca și mama mea, codrul frumos de fag și stejar, au rămas vii în amintirea mea, cu acel înverzit timpuriu de primăvară al fiecărui an, cu ciripitul și cântatul păsărelelor ce vesteau cu drag sosirea primăverii, tot ce-i mai frumos. Natura vie și inegalabilă din colțișorul minunat de plai mioritic, susurul izvoarelor de prin pădurile înverzite, dar și zburdalnica mea copilarie, nu le voi putea uita niciodată, amintindu-mi-le cu drag, dar și cântându-le, cu mult drag în cântecele mele, ce mă reprezintă atât ca stil cât și personalitate completă, ca artist profesionist.

Viața de la sat, unde mergeam desculț prin praful de pe drum, imaginea satului meu cu ale lui casuțe mici, dar și amintirile mele de copil fac, la un loc, un colțișor de viață sau un punct de reper pentru dragul meu CÂNTEC POPULAR.

+1
Send